Job 40 van 126


Report this listing

Solliciteren



Verpleegkundige binnen hematologie


Functie

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke persoon.

Met meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven we elke dag de beste zorg op maat. We dagen onszelf uit en gaan voor kwaliteit op alle vlakken. Zelfs als het moeilijk wordt en bijna onmogelijk lijkt. We tillen elkaar naar een hoger niveau. Samenwerken zit in ons DNA.

Verleg grenzen binnen hematologie

De twee hospitalisatieafdelingen: hospitalisatie 44 en hospitalisatie 20 (isolatieafdeling), zijn afdelingen waar patiënten met een hematologische aandoening verblijven. Op deze afdelingen worden uitdagende en complexe therapieën zoals stamceltransplantaties, CAR-T-cel therapie, intensieve chemotherapie,… toegediend. Dit in combinatie met diagnosestelling, opvang van complicaties en palliatieve zorg maakt de zorg op deze afdelingen heel gevarieerd.

De twee afdelingen van hematologie worden aangestuurd door een leidinggevend team van één hoofdverpleegkundige en twee adjunct -hoofdverpleegkundigen.

In deze zorgzone functioneren ook verschillende verpleegkundig specialisten, een wondzorgteam, katheterteam en een palliatief supportteam. Diverse projecten rond cytostatica, pijn en katheterzorg volgen de laatste ontwikkelingen op verpleegkundig klinisch en wetenschappelijk vlak.

Tenzij expliciet vermeld bij de afdeling betreffen dit steeds voltijdse contracten van onbepaalde duur. Werk je liever deeltijds, dan is dit altijd bespreekbaar. Je werkt in een variabel shiftensysteem van vroege (7u - 15u21) en late (13u54 - 22u) shiften en 1 op 2 weekends.

Hoe verleg je grenzen?

  • Samen met je team sta je in voor de totaalzorg van de patiënten: deze zorg omvat zowel basiszorg als complexe intraveneuze zorg . Als oncologisch verpleegkundige heb je zowel uitdagingen op intermenselijk als op verpleegtechnisch gebied: je bent verantwoordelijk voor het toedienen van anti-tumorale therapie en supportieve therapie zowel aan curatieve als aan palliatieve patiënten en je voert deze handelingen op een technisch correcte manier uit.
  • Je bent samen met het interdisciplinair team een belangrijke speler in het observeren en begeleiden van het psychosociaal welzijn van patiënt en familie. Je hebt dus oog voor de psychosociale begeleiding van de patiënt en je bent sterk betrokken bij de chronisch zieke patiënten.
  • Je staat in voor het verzorgen van de nodige patiënten-educatie over onderzoeken en nevenwerkingen van therapieën.
  • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie en verpleegkundige zorg .
  • Je functioneert als belangrijke schakel binnen een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen, logistiek medewerkers en paramedici. Je maakt deel uit van een multidisciplinaire context waarbij vanuit verschillende denkkaders gestreefd wordt naar een optimale behandeling, verzorging en begeleiding van patiënten.
  • Je begeleidt nieuwe medewerkers en studenten en geeft zo kennis en deskundigheid door.
  • Je draagt kwaliteitszorg hoog in het vaandel en wil een bijdrage leveren om deze verder uit te bouwen.
  • Je wil voortdurend bijleren en houdt je eigen kennis en deskundigheid up-to-date. Je neemt actief deel aan opleiding en bijscholing.

Jouw profiel

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Je bent bachelor verpleegkundige, gegradueerde HBO5 verpleegkundige of je behaalt binnenkort je diploma.
  • Een postgraduaat of banaba oncologie is een meerwaarde en geeft recht op het specialisatie complement.
  • Patiëntgericht en oog voor kwaliteitszorg.
  • Goede probleemoplossende en organisatorische skills.
  • Zin voor initiatief en teamwork.
  • Een integere, discrete en leergierige houding.
  • De toestand van de persoon met een zorgbehoefte bepalen (klinisch, psychisch, ...)
    De verzamelde informatie in het patiëntendossier noteren
  • Verpleegkundige zorg verlenen
    Met de persoon met een zorgbehoefte communiceren (beleving, pijn, ...)
    Het patiëntendossier aanvullen (incidenten, wijzigingen in de klinische toestand, ...)

Aanbod

Wat krijg je terug?

UZ Leuven biedt een professionele, multidisciplinaire werkomgeving die de evoluties op de voet volgt en waar volop ruimte is voor opleiding, begeleiding en persoonlijke groei. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren.

Onze voordelen omvatten:

  • Verloning volgens barema IFIC 14 met overname van relevante anciënniteit. Als je afstudeert van de 4-jarige bachelor verpleegkunde, krijg je van ons één jaar anciënniteit cadeau.
  • Je wordt ondersteund in het volgen van je postgraduaat indien je dit nog niet behaalde.
  • Je bent deel van een betrokken team dat op elkaar kan terugvallen.
  • Flexibiliteit in het uurrooster. Je hebt recht op een aantal extra premies gezien je onregelmatige uren.
  • Doorgroeimogelijkheden. Je kan je specialiseren in specifieke zorgprogramma's of extra taken opnemen.
  • Een volledig overzicht van ons competitief salaris en extralegale voordelen vind je op onze jobsite.

Klaar om grenzen te verleggen?

Solliciteer vandaag nog op deze vacature door het online sollicitatieformulier in te vullen en jouw CV toe te voegen.

Voor meer informatie kan je terecht bij werving en selectie van UZ Leuven: 016 / 34 49 77.

Solliciteren